Korzár logo Korzár Spiš

Počasie zmrzlinárom v Starej Ľubovni neprialo

Zmrzlina je neodmysliteľnou súčasťou leta. V Starej Ľubovni sú stále populárne klasické príchute ako vanilka, čokoláda, jogurt, jahoda, citrón či kakao.

Zmrzlináreň. Populárne ostávajú tradičné príchute.Zmrzlináreň. Populárne ostávajú tradičné príchute. (Zdroj: ls)

Zmrzlinári lákajú ľudí aj na točenú zmrzlinu a netradičné druhy ako mochito či pokémon.

STARÁ ĽUBOVŇA. Zákazníci v Starej Ľubovni na chladnú pochúťku nezanevreli ani toto leto.

Vedúca výroby zmrzliny Mária Dlugošová v prevádzke na námestí sa na tohtoročnú sezónu nesťažuje: „Bolo veľa zamračených a chladných dní. Keď sa však vyjasnilo, ľudia akoby chceli dohnať všetko, čo zameškali.“

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Aniz Torbeši zo stánku na pešej zóne však spokojný nie je: „Nebola dobrá sezóna, lebo je slabé leto. Zlaté časy sa už skončili, ľudia nemajú peniaze. Napríklad zmrzlinu si málokedy kupujú dôchodcovia, lebo tí si to z tých svojich malých dôchodkov nemôžu dovoliť.“

SkryťVypnúť reklamu

Zmrzlinári sa snažia ľudí prilákať aj na netradičné príchute ako mochito či pokémon, ponuku pravidelne obmieňajú.

„Zmrzlina musí byť každý deň čerstvá,“ vysvetlila Dlugošová. Aj v stánku u pána Torbešiho ponúkajú exotické druhy.

„Snažíme sa takto nahnať čo najviac ľudí,“ povedal Torbeši.

Obľúbené však aj napriek bohatému výberu ostávajú klasické príchute ako vanilka, čokoláda, jogurt, jahoda, citrón či kakao, na čom sa zhodli obaja zmrzlinári.

Hitom sa stala točená zmrzlina. „Ponúkame ju už tretí rok. V niektoré dni predáme viac tej točenej zo stroja, inokedy klasickej zmrzliny, závisí od zákazníkov,“ uviedla Dlugošová.

Zákazníci majú svoje obľúbené prevádzky

Eva Sivulková z obce Kamienka má v Starej Ľubovni svoju preferovanú zmrzlináreň: „Je to môj obľúbený obchod, pretože zmrzlina mi tu veľmi chutí a nikdy ma nesklamala. Majú tu dobrý výber, ale aj tak si väčšinou dávam jogurtovú alebo jahodovú.“

SkryťVypnúť reklamu

Svoju obľúbenú prevádzku si našla aj Silvia Labantová z Jarabiny: „Tu je najlepšia a aj keby bolo v meste viac zmrzlinární, mne by to bolo jedno, lebo by som zostala verná tejto. Moja obľúbená príchuť je zelené jablko, lebo je veľmi osviežujúca.“

Mária Drobotová zo Starej Ľubovne by však v centre privítala väčší výber. „Na námestí by mohlo byť viac prevádzok. Ja si dám zmrzlinu raz tu, raz tam, závisí to od toho, kadiaľ práve idem. Preto by som sa potešila, keby bolo zmrzlinární viac,“ uviedla.

Autor: Lenka Schmidtová

Najčítanejšie na Spiš Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  2. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  3. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  4. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  5. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  6. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  8. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 101 691
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 407
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 177
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 471
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 380
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 124
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 836
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 496
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu