V priestoroch hotela sa miešali nielen najrôznejšie ingrediencie, ale aj množstvo vôní a chutí.
DOLNÝ SMOKOVEC. Varilo sa v prírode na otvorenom ohni za účasti kuchárov a gurmánov nielen z oblasti Vysokých Tatier.
„Do priestorov hotela Autis sme sa vrátili po desiatich rokoch. Máme tu kuchárov z Rakúska, Poľska, Českej republiky a samozrejme Slovenska,“ povedal organizátor František Turek.
Podľa Turka sa súťaž hodnotí podľa medzinárodných noriem od nula do sto bodov.
„Sú to kritériá, ktoré sa zameriavajú na kvalitu, hygienu a progresivitu jedál,“ dodal organizátor. Ten v rámci tejto súťaže udelil všetkým zúčastneným zlaté tatranské hviezdy.
Varili z medveďa
Raritou dňa bol guláš tímu CCCP, ktorý varil z medveďa.
„Je to špeciálna receptúra a má úspech. Získali sme na to povolenie. Vyhrali sme túto súťaž už trikrát, ale raz to bolo s gulášom z diviaka,“ povedal člen tímu Ľudovít Korvín.
Jakub Jakubčo zastupoval s kolegom kúpele v Novom Smokovci. „Máme špeciálnu receptúru, ale neprezradím ju, lebo je to tajomstvo. S kolegom sme tu štvrtý rok a treba povedať, že v prírode sa varí výborne. Určite takýto guláš chutí inak ako zo sporáka, drevo má čosi do seba,“ zdôraznil.
Štefan Mašlonka prišiel predviesť vlastný domáci guláš. „Okrem prvého ročníka som bol na všetkých. Ja nikdy nenavarím dva rovnaké guláše,“ podotkol.
Luděk Bil z Přerova si prišiel pod Tatry oddýchnuť. „Organizujem podobnú akciu v Přerove. Sú to majstrovstvá Českej republiky a tam variť nemôžem. Tu prídem a v pokoji si uvarím guláš. Odovzdám porote a vychutnám si atmosféru,“ dodal.
Všetkým chutilo
Ochutnávačom, ale najmä návštevníkom guláš náramne chutil. „Ochutnať sa nedajú všetky, ale my máme vybraných kuchárov, ktorí varia super. Treba povedať, že nám chutí aj český gulášik,“ povedala Anna Košárová.
Jej manžel Ján bol rovnako spokojný. „Ak vychádza počasie, tak aj guláš chutí lepšie. Teraz to kuchárom naozaj vyšlo.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš