Korzár logo Korzár Spiš
Sobota, 23. január, 2021 | Meniny má MilošKrížovkyKrížovky

V kuchárskej súťaži juniorov zvíťazili Terka a Jarko

Veľké finále mestskej kuchárskej súťaže v Spišskom Podhradí pozná už mená víťazov.

Účastníci finále. Pod Spišským hradom sa varilo tradičné slovenské jedlo.Účastníci finále. Pod Spišským hradom sa varilo tradičné slovenské jedlo. (Zdroj: Mária Šimoňáková)

Najlepšími kuchármi juniormi sa stali Terezka Slebodníková a Jarko Mlynarčík. Navarili najlepšie bryndzové halušky.

SPIŠSKÉ PODHRADIE. Každý mesiac sa na pôde Centra voľného času Spišský hrad konali jednotlivé kolá súťaže Master Chef junior vo varení. V každom kole deti varili porotou vybrané jedlo. Víťazi jednotlivých kôl postúpili do veľkého finále.

„O tom, čo sa bude vo finále variť, vlastne rozhodli deti. Bolo pripravených niekoľko možností, z nich si deti mali jedno jedlo vyžrebovať. Vybrali bryndzové halušky,“ vysvetlila Katarína Kolačkovská z CVČ.
Porota hodnotila chuť, kvalitné spracovanie i celkovú estetiku pripraveného jedla, ako aj úsmev pri varení bryndzových halušiek.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Skryť Vypnúť reklamu

Lívia Hudáková a Ľuboslav Kainz navštevujú krúžok varenia. Halušky mali hotové ako prví a na ochutnávku ponúkli skutočnú lahôdku.

„Halušky s bryndzou, slaninkou, pridali sme aj kôpor a trocha syra niva, pre chuť. Takto to robievame aj doma,“ uviedol ôsmak Ľuboslav.

Halušky boli skutočne výborné. Kôpor im dodal zaujímavú, trocha netradičnú príchuť.
Halušky patria k obľúbeným jedlám oboch školákov. „Rada mám však aj langoše,“ doplnila Lívia. Ľuboslav si zasa rád pochutí aj na pirohoch.

Láska ide cez žalúdok

Terezka a Jarko si na príprave dali, tak ako aj ostatní súťažiaci, záležať. Halušky oživili aj pažítkou. Podľa poroty bolo ťažké vybrať tie najchutnejšie, lebo všetci pripravili jedlo, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani gazdinky. V záverečnom hodnotení rozhodovali len detaily.

Skryť Vypnúť reklamu

„Hoci sú bryndzové halušky pomerne ľahkým jedlom, čo sa prípravy týka, práve preto je možné veľmi ľahko na nich niečo pokaziť. Určili sme len dve miesta, prvé a druhé, lebo všetky halušky boli výborné. Ako sa hovorí, láska ide cez žalúdok a dnes nebol problém zaľúbiť sa. Pokojne by tie halušky mohli ponúknuť aj v reštaurácii,“ zhodnotil šéfkuchár z poroty Miloš Komara.

„Varilo sa nám veľmi dobre. Nebolo to náročné. Halušky s pažítkou robievame aj doma. Myslím si, že sme si na ich príprave dali záležať a uvidíme, ako to dopadne,“ takto komentovala svoj súťažný výkon po skončení varenia víťazná dvojica. To ešte netušili, že práve ich halušky budú tie naj.

Najčítanejšie na Spiš Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  9. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  4. Hygge ako životný štýl
  5. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  6. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  7. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  8. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 37 165
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 35 831
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 11 577
  4. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 9 426
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 9 008
  6. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 379
  7. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 7 172
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 009
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 696
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 607
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Historik Henrich Hrehor.

Hodnotí aj súčasný stav v spoločnosti.

10 h
Ilustračné foto

Kde budú robiť antigénové testy.

22. jan
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Záchranár Peter Vizvary z galantskej nemocnice, ktorého na ARO doviezli na Silvestra po tom, ako sa pri práci sám nakazil koronavírusom.

Pocit dusenia mám stále v sebe, vraví pacient pripojený na kyslík.

16 h
Ilustračná fotografia.

Na Slovensku prebieha plošné skríningové testovanie. PCR testy odhalili viac ako 233-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 3 894 obetí.

4 h
Petra Vlhová dnes ide zjazd.

Sledujte zjazdové lyžovanie s nami.

3 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop