Výrobný areál bývalého MäsoSpišu v Spišskej Novej Vsi po štyroch rokov opäť vyrába mäsové špeciality. Prácu tu našlo 50 zamestnancov a v novom roku k nim majú pribudnúť ďalší pracovníci. Výroba obľúbených spišských párkov sa do tohto závodu nevráti.
Agentúrny text sme nahradili autorským článkom redakcie Korzára.
SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Holding Eco-Invest, pod ktorý patrí spoločnosť Tauris, rozširuje výrobu do regiónu Spiš.
Nové výrobné a distribučné centrum sa orientuje na domáce mäsové špeciality.
Spišské párky z Gemera
Ako uviedol viceprezident Eco-Investu Miloslav Čurilla, rekonštrukcia hál, skladov a inštalácia liniek stála 4,5 milióna eur. Výroba populárnych Zipser párkov (Spišských párkov) bude naďalej v Gemeri v Rimavskej Sobote.
„Mesačne vyrábame 100 ton párkov, čo by sme v Spišskej Novej Vsi kapacitne nestíhali. V tomto závode budeme klásť dôraz na nový rad mäsových výrobkov a polotovarov z mletého mäsa,“ upresnil viceprezident.
Kvalifikovaní ľudia
Vo výrobni na Spiši v súčasnosti pracuje 50 zamestnancov. Výrobno–technický riaditeľ firmy Tauris Ivan Stanislav poukázal na to, že s výberom ľudí nemali problémy.
„Spiš je známy mäsiarskou tradíciou, je tu kvalifikovaná sila. Vyše osemdesiat percent ľudí už v tomto odbore pracovalo,“ doplnil.
V novom roku plánuje spoločnosť vytvoriť ďalších 50 pracovných miest.
Zúročia skúsenosti
Noví zamestnanci privítali otvorenie výrobnej prevádzky. V bývalom MäsoSpiši pracovala tri roky Jana Gondová.
„Takmer dva roky som bola nezamestnaná. Oslovila ma samotná spoločnosť, čo som privítala. Verím, že zamestnávateľ zúročí moje skúsenosti,“ povedala zamestnankyňa.
Slávnostného otvorenia nového závodu sa zúčastnil premiér Robert Fico aj primátor Spišskej Novej Vsi Ján Volný (Smer–SD).
„Po štyroch rokoch sa sem vracia výroba a pre náš ťažko skúšaný región je to veľmi významná investícia,“ povedal J. Volný.
Foto k článku: TASR/František Iván
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš