Korzár logo Korzár Spiš

Diskusia k článku: V Tatrách chýbajú čašníci

Tatry žijú turistickým ruchom a počas sezóny praskajú hotely a penzióny vo švíkoch. V reštauračných zariadeniach však chýbajú čašníci či kuchári.

chevron-downchevron-up
Ak chcete prispievať do diskusie, musíte byť prihlásený predplatiteľ.
Prihlásiť sa
50 príspevkov

  • Kožená tvár

    Dnešný biznis.

    Podľa prevádzkarov je ťažké dobrého čašníka či kuchára zohnať, nieto ešte zaplatiť. Vtipkári!!!Však je nad slnko jasné,že keď je problém pracovníka adekvátne zaplatiť,tak je ho potom aj problem zohnať.Hovorím o kvalitnej pracovnej sile,lebo pakov poskakujúcich za pár šupiek nájdete za vagóny.A ďalšia vec je,že súdruhovia podnikatelia spod Tatier,ale aj všeobecne na celom Slovensku si neradi viažu zamestnancov na seba na riadnu pracovnú zmluvu,aby náhodou neprišli o nejaký ten grošík,tak budú radšej zamestnávať na kadejaké pofidérne zmluvy ako napr:na dohodu,na určito,brigádnicky,sezónne a kadejako inak a na to sa im normálny súci človek,ktorý chce mať aspoň akú takú istotu môže vy...ť!!! Ďalšia vec je,že čašník musí spoliehať na tringelty.To čo je za bordel? Tak súdruh podnikateľ si ho nezaplatí a ja ako bežný občan,keď si idem raz za rok zajesť do reštiky si to odonačím,lebo mi bude nejaký mizerný brigádnik balansovať za chrbtom dokým mu nehodím dobrý tringeltík,lebo inak mi naharká do žrádla,alebo ma kompletne prekľaje,miesto toho,aby to urobil tomu,čo ho zamestnal a nezaplatil.Však ja platím už aj tak za predražené žrádlo,tak čo by som mal nechávať love ešte aj pixníkovi,ktorý by tú robotu už zaplatenú mal mať?Mne ako radovému pracujucému človeku vo výrobe kto nechá tringelt?Ani matka Tereza nie !!!
    • Andrej Vanko
      A co tak keby sudruhovia podnikatel;ia prilozili ruku k dielu ? Chodime roky do talianska /Paso Tonale/ do jedneho penzionu. Z asi 7 zamestnancov su styria rodina majitela a samotny majitel od rana stoji na placi, vita hosti, zaskakuje ak sa nikde nestiha. To nasi podnikatelia, ktori su ini level sa k takemu niecomu neznizia, ale radsej budu pindat na personal...
      • druuk

        vystihol si problém

        a to že za západe má podnikanie rodinný charakter, majitelia preto s podnikom žijú je to súčasť ich osobného života a existencie a podľa toho sa aj správajú. U nás je to naopak, majiteľ ktorý podnik sprivatizoval/ukradol za babku ryžujúci všetky disponibilné zdroje vs. personál za minimálnu mzdu bez účasti/záujmu. Ako to zmeniť?
        • lorenzo_m
          To nieje problem privatizacie. To je problem chapania podstaty podnikania, ktorou trpi vacsina nasich podnikatelov. Ked takyto clovek ide podnikat, jeho plan je nasledovny - po roku mercedes, po dvoch rokoch minimalne dalsie dva, po troch rokoch barak no a po 5 rokoch sa uz budem vyvalovat pri mori a telefonom vsetkych buzerovat. Nastastie to takto nefunguje a podnikanie je makacka na cely zivot. Nepoznam podnikatela, ktory by sa po 5 rokoch postavil a odisiel z firmy s tym, ze mu to bude sluzit uz len na rentu. Teda poznam, ale tie firmy do par mesiacov skrachovali aj s majitelom. No a kedze to takto nefunguje a vacsina podnikatelov ktora do biznisu isla s touto predstavou, je z toho frustrovana a uvedomuje si, ze jediny sposob ako sa bezpracne dostat k peniazom je vykoristovat zamestnancov. Tym sa (opat nastastie) ale len roztaca koleso neustalej fluktuacie a amaterskeho manazovania ktore konci krachom. Netreba sa cudovat, ze v zahranici to funguje inak. Tam podnikatelia pochopili, ze podnikanie nieje cesta k nic nerobeniu, ale robeniu toho co ich bavi.
      • Artificial intelligence
        Prémium
        Presne tak, podnikatelov mame, ale vsetci chcu nerobit a zarobit najlepsie hned pravy rok na BWM 5 a vobec sa nebavime o investovani, kopec hlupakov vlastni totiz tieto restauracie.
        • bluetank
          Ved to. Podnikatel sa tvari strasne kapitalisticky, ale sluzby ma socialisticke. Ono mnoho z nich si mysli,ze este asi stale zijeme niekde v 80,90tych rokoch. Kde bol kazdy ticho, bol rad aj za takuto nekvalitu a vlastne ani nic ine nepoznal. Dnes uz ludia vela cestuju do inych krajin a vidia rozdiely a potom pravom ziadaju za svoje peniaze aj kvalitu a ochotu aku videli niekde vonku. A to je len dobre, iba tak sa nieco zmeni.
  • uk_subs
    A keby si tak vybrali par absolventov a vychovali si z nich sami dobrych casnikov a kucharov, kvoli ktorym by sa potom ludia vracali? To je asi drahe. Radsej treba menit personal kazde 2 tyzdne, samozrejme po tom ako ich oklameme o peniaze az odidu sami (napr. Plesnivec Strbske Pleso). V ziadnom pripade by ale pre zle zaplateny personal nemal trpiet host a prevadzkovatelia restauracii by si mali konecne uvedomit, ze nie je dolezite investovat len do rekonstrukcie a vybavenia zariadenia, ale hlavne do ludi...
  • FlashGordon
    ze sa im nechce robit!!! to je iny jeeeebo ten pan majitel ci kto, nech si tam obsluhuje sam za 300 cisteho :-DDD milujem tatranskych hotelierov, ceny ako v alpach, sluzby ani nie polovicne a este nenazranci zdieraju zamestnancov a potom sa cuduju ze sa im nechce robit :-DDDDDDD
  • lanoes
    Prémium
    Môj tringelt čašníkom je priamo úmerný ich správaniu. Ak ma po príchode vidia, hneď prídu, sú usmievaví a ochotní, aj poradiť, tringelt dávam veľmi slušný. Ak je to slovenská klasika, čiže bez ochoty a úsmevu, lebo... veď všetci vieme, prečo, toľko sa už o tom popísalo, tak len zaokrúhlim na celé euro. A aj to len preto, lebo drobáky v peňaženke nemám rád.
  • jezis adam kristus pazout
    "..tak najradšej hneď ako manažéri minimálne za tisícku mesačne,“ povedal. uz mohol len dodat: "kdezto my majitelia a prevadzkari od nich chceme len to, aby pracovali 12 hodin denne za 300 eur brutto, chceme od nich zase tak vela?" ak im date 2 eura na hodinu, tak sa necudujte.
    • ararat200

      jez...

      mas pravdu. Pani majitelia chcu vyborneho casnika a este lepsieho kuchara za 5 eura ale iba ked je sezona (na dva mesiace) a potom ich prepustia. Co je to za nezmysel hovorit, ze mladym sa nechce pracovat? Keby sa im nechcelo, tak nejdu do zahranicia. Samozrejme, ze nikto nezostane pracovat v Tatrach za almuznu, ked v zahranici mu zaplatia niekolko krat viac.
      • Franto124
        Asi by to bolo treba spraviť ako na "západe". 7 ľudí bude v sezóne makať ako fredky, deň aj noc. Ale zase naše predpisy o pracovnom čase to nedovolia a komu by sa chcelo toľko robiť, že ? A čo po sezóne? No na pole makať, drahý čašník ! No ale to predsa nejde, veď je to čašník a nie poľnohospodár. Čiže aký podnikateľ, taká pracovná sila !
  • dusan j.
    raz som dakde cital clanok o tom, ako tringelty vlastne znizuju casnikom (a podobnym profesiam) zakladnu cenu ich prace. vela prevadzkarov dava personalu minimalne peniaze s tym,ze ostatne si vyzbieraju na tringeltoch. keby ludia prestavali celoplosne davat sprepitne, tak by prisiel stav, keby ludia ako casnici vobec nechceli pracovat a tym by boli sami majitelia restauracii (a iniych zariadeni) nuteni ich zakladnu mzdu zvysit, aby im mal vobec kto pracovat. samozrejme prve mesiace-roky by boli tazsie, ale nasledne ustaleny stav by bol podla mna lepsi.
    • figliarfigliar

      nikdy neplatim

      tringelt sice mavaju vo zvyku nechat si sami od seba, ale ja zas mam vo zvyku pri ich pokuse o odchod si vypytat zvysok ..do centu mne nikto nedava tringelty
      • kyzil-orda
        podla vsetkeho mas skusenosti s casnikovanim. a podla vsetkeho ty budes jeden z tych permanentne naje*********nych casnikov, ktory si ten tringelt nezasluzi. a k tvojej dolnej poznamke,ze zvysok"..si zarob ako chces..": takto to kolega, funguje v normalnom svete. hruba mzda je u mna,ako u casnika, niekedy aj menej ako 50perc. mojej vyplaty. takze (zjednodusene): budicek, zafixuj si usmev na tvar, snaz sa vyhoviek tomu cloveku co sedi za stolom...a tringelty sa ti zacnu sypat!
        • nobody123
          predpokladam ze tym "mne nikto nedava tringelty" chcel povedat ze je inde zamestnany, kde jednoducho dostavas len vyplatu a ziadne tringelty, kedze neprichadzas do styku so zakaznikmi. ja osobne tringelty davam, ale tazko vycitat ludom co zarabaju povedzme 300 ci 400 eur mesacne ze nedavaju normalne tringelty, ked sa niekedy dostanu do restauracie.
          • ararat200

            nob...

            ja osobne dava tringelty 15% za dobru obsluhu. Zaroven ale zavolam casnika, ci hlavneho (prevadzkara) ked sa mi nieco nepaci a vtedy ziadny tringelt nedam. Zasadne chodim iba do kaviarne a restauracie kde som dobre a rychlo obsluzeny. Kedze ma tam poznaju, casto mam kavu na stole skorej ako stihnem vytiahnut noviny. Taktiez davam tringelt u holica a taxikarom. Potom staci zavolat taxisluzbu, povedat meno a taxik mam hned. V USA je to inac, tam casnici vratia vydavok do posledneho centa a ked odchadzas, tak nechas tringelt na stole, takze ho dostava ten, co ta obsluhoval a nie ten co iba vybera peniaze. Na slovensku sa vzdy informujem od obsluhujuceho casnika, ci vrchny sa snim o tringelt deli, alebo si tringelt nechava iba vrchny. Ked sa nedeli, tak vrchnemu nedam nic a necham tringelt na stole. Predsa za zberanie peniazi nebudem davat tringelt. Ked mam na obed v restauracii, tak iste mam aj na tringelt.
      • albumroka
        presne tak suhlasim. ja som casnika robil a aj mi tringelty davali. ja som nikoho nenutil, ked mi dali tak mi dali. ale ja sam nikdy nedavam tringelty. nie to ze za jedlo zaplatim predrazenu sumu a este mam nechavat tringelt? nech si tringelty nechavaju ludia co si nevazia peniaze, ja si necham vydat do posledneho centu. ak nieco stoji 3,90 tak to stoji tolko a nie 4 alebo viac. ošikam tringelty :)
    • kobra14

      je to presne tak

      Mám niekoľko kamarátov z detstva, pracujúcich v tomto fachu. Všetci zdrhli von. Robiť 250 hodín mesačne, za 350 € čistého s tým, že však máš tringelty, je dôsledok súčasného stavu. Nezriedka si na pomoc pri akciách volajú učňov. Ale i tí sa nechajú oklamať len 2 až 3 krát. Konkrétny príklad zo soboty. Dcérinho kamaráta, učňa kuchára, si najala reštaurácia na varenie na svadbu. Takmer 24 hodínová akcia. Clapcovi sľúbili 30 €. Keď prišlo na platenie, povedali mu, že to bolo len pre čašníkov, pre neho len 25 €. Až pán majiťeľ na budúce bude hľadať kuchárov, môže čakať len vztýčený prostredník. A potom môže vyplakávať o mladej generácii ktorá nechce robiť.
  • janko esus

    cau

    mam prehlad o kosiciach a tu je vela akoze podnikatelov co si pootvarali restiky,kaviarne,niektori ich dostali od otecka (gloria palace) avsak nemaju ani paru o profesiach ako casnik,kuchar,potom to aj tak vyzera,ja sa vyhybam tymto zariadeniam nakolko neposkytnu absolutne ziadnu kvalitu,ako mam prist k tomu ked ma obsluhuje pixla z gymnazia nevie pozdravit,komunikacia nulova,nieto sa este opytat co by odporucila,pracuju u nich ludia na dohody cize ziadna zmluva nic len to najnutnejsie minimum co sa ma dat,ziadna dovolenka nic,je to smutne ale neriesi to nikto ani stat,ani mesto,ani inspektorat prace,k tringeltom len tolko ze je to odmena za pristup k hostovi a je len na hostovi ci nieco da,ale poznam paradoxy ze je nejaka akcia casnik tam lieta ako divy ucet 1 000 eur ale tringelt ziadny to uz ani neviem ako nazvat,a uvediem aj priklad napr hotel hilton akokolvek budi fasa dojem ako tam moze robit casnicka za 400 eur? pokial nebude normalny zakonnik prace,a inspektorat prace bude fungovat inak ako dnes,pretoze tie opicky tam nerobia vobec nic,tak budu sluzby na slovensku vyzerat tak ako vyzeraju,vsak ako tu niekto povedal ak zaplatim zamestnanca tak urcite ma nebude okradat,rad pride aj v case volna ak ho poziadam atd
  • pildo

    kamaratove skusenosti

    mam kamarata, ma 5 rocny prax s obsluhou v luxusnych hoteloch. V slotovom Diplomate dostaval 600-700 cisteho, kym ho nevyhodili (ako takmer komplet personal - dotacie za novo vytvorene pracovne miesta). Teraz si asi pol roka hlada novu pracu. Skusil teda podobny hotel v Ziline (Dubna skala - majitelia su slotovi kamarati). Vsetko hralo, az ked doslo na mzdu. Chce v cistom minimalne 550€. A manazerik mu na to, ze v rozpocte maju na to miesto vyhradenych 500€ v hrubom... v marci odchadza do Nemecka a nema uz vobec zaujem pracovat na SK. vdaka najvacsiemu narodovcovi Slotovi, ktori pre par drobnych radsej prepusti takmer komplet (zabehnuty) personal a vytvori nove pozicie, len aby ziskal dotaciu od statu. nebudem radsej ani hovorit o tom, ako vyjebabrali so zamestnancami pri odstupnom...
  • figliarfigliar

    ze pozdravujem prevadzkara Vlasateho

    a ze sice je pravda ze mladi "..najradšej hneď ako manažéri minimálne za tisícku mesačne",ved kto aj nie..., ale taktiez je pravda,ze ani mladi ani stari nepojdu robit casnika ako zivnostnici za 200€ mesacne a zvysok "..si zarob ako chces.."
    • homo sapiens

      Tak Vlasatemu sa nepaci

      ze mladi chcu tisicku a vyzieraju rodicov? Keby vedel pocitat tak by pochopil ze ta tisicka je minimum aby si niekto koho nezalozia rodicia mohol zalozit vlastnu existenciu. Lebo min. 300 hypoteka, 100 naklady na prevadzku bytu, 200 leasing na male auto, 200 prevadzka auta, a zo zbytku sa ani nenajes. Ak su dvaja tak z druheho platu este ako tak zbytok, ale ak je zena na materskej alebo uz maju nejake deti tak je to zase len z ruky do huby. Tie 3-4 stovky co casnik ci kuchar bezne zarobi je tak akurat na vreckove pre toho kto byva u rodicov ak im aspon stovku da za to byvanie a stravu doma. Komu sa nechce robit tak nerobi ani v zahranici.
      • phx
        100% pravda, nerozumiem slovnemu tvrdeniu ze "chybaju casnici" atd. Akoze chybaju, je to uplne klasicka situacia ponuka vs. dopyt. A ako to uz v takych pripadoch na trhu chodi, ak by ponukli viac, urcite by casnikov nasli - a dokonca by si mohli vyberat. Takze ak v trhovom hospodarstve niekto nemoze najst zamestnanca na urcitu pozicu, je to vacsinou len jeho chyba, ze neponuka dost. Inak ale s tou 1000kou sa mi fakt paci to tvoje rozdelenie - ze 300e hypoteka, 200e leasing auta...to ktory normalny clovek da polku hrubej vyplaty na platenie dlhu? ;) Hypoteku chapem, zial v tomto state (na rozdiel od zapadu, kde je skoro 50% bytov statnych najomnych) sa nijako inak byvat neda - ale platit vyse pol vyplaty len nejake dlhy, to je trosku chore. Potom sa uz necudujem, ze mame krizu aku mame - akurat normalni ludia potom na nenazranych tlkov co musia mat vsetko hned doplacaju. Sak ked na nieco nemam, tak si to nekupim...Ci uz fakt chce mat kazdy vsetko hned?
        • bluetank
          Ved ich nechaj, nech sa zadlzuju. Lepsie pre nas, co rozmyslame racionalne. Presne ako hovoris: ked na to nemam, tak si to nekupim. Lenze vacsina chce mat auto (samozrejme nie hocijake, ale nejake poriadne ), dobry telefon, byt iba novostavbu samozrejme drahu kuchynsku linku,nabytok, v lete dovolenku atd. A ked na to nie su peniaze,treba si pozicat :-D
  • Dubak2000

    zvlastne

    preco ma kazdy dojem ze ak je niekto podnikatel tak ma spustu penazi? tatry a podobne miesta maju v sluzbach tu nevyhodu ze su sezonne. je ine mat celorocne personal v meste kam chodia na obed ludia kazdy den a inak v tatrach kde aj niekolko mesiacov v roku do restauracie nepride skoro nikto. V rakusku su platy vyssie ale predpokladam ze je to aj vdaka tomu ze ceny su v restauraciach vyssie. A ostatne naklady mimo platov rovnake ako u nas pripadne aj nizsie (nizsia DPH na potraviny napriklad). Samozrejme je u nas dost podnikatelov co chcu sami hodne zarobit a nedat personalu, alebo tazia z eurofondov a pod. Ale mnoho je takych co sa snazia ale peniaze na zvysovanie platov podnik nezarobi. Mat hotel ci restauraciu nie je zlata bana ako si spusta ludi mysli.
  • etrusk

    "ktorej sa jednoducho nechce robiť"

    Takéto drísty sú typické pre slovenských podnikateľov. V skutočnosti to znamená :"nechce sa mladým robiť zadarmo" Zaujímavé je že v zahraničí sa im robiť chce. Ale tam sa k zamestnancovi správajú slušne a slušne ho zaplatia.
  • quixx

    LOL!

    takze je to vsetko tym, ze ludia nevedia a nechcu robit a dotuju ich rodicia :))))))) hehehe ...... a nie jednoducho tym, ze slovenski majitelia su docista chrunovia, otrokari, co by chceli aby ludia robili zadara, ci dokonca by si za pracu sami platili, robili 24 hodin denne, ci dokonca si vymysleli par hodin denne navyse a aby dreli ako otroci na plantazi na juhu usa za casov konfederacie. LOL. LOL. LOL. hehe. huh.
  • bluetank

    slovensky podnikatel.

    Hocijaky Ferko si otvori restiku alebo pizzeriu a samozrejme hned sa chce hrat na tazkeho podnikatela, co musi jazdit na BMW a vysedavat pri bare s drahym mobilom a tvarit sa dolezito, tak potom musi setrit inde. Teda na platoch personalu. A potom mu do restiky chodia robit len sezonne studenti alebo ludia co tam vydrzia 1-2 mesiace a idu prec. A takto to potom tam vyzera, nikto o to nema zaujem a ani chut. Odporucam sa ist pozriet majitelom niekde do rakuska, kde je castokrat vidiet ako majitel podniku pomaha svojmu personalu a doslova kmita medzi stolmi. U nas panko majitel akurat sedi v nejakom svojom rezerve stole a tupo tuka do mobilu alebo prepina telku ovladacom a mysli si,ze je kral.
  • changeit
    Nech viacej platia. V Bratislave ( kde su priemerne najvyssie platy ) davaju casnikom tak max. 400 EUR ( urcite zalezi od restauracie, vychadzam zo skusenosti znamej ) . Kto ma za tolko robit ? Ak budu mat casnici vyssi plat, tak ich nebude problem zohnat ( aj kvalifikovanych )
  • sensel
    hmm, v kanade v reštike makali aj manažeri či už manažer kuchyne - šefkuchar makal najviac zo všetkych takisto manažer celeho podniku ked nerobil učtovnictvo tak behal s napojmi, dodržiavala sa tam 40 hodinova prac. doba za týždeň a ked mali servírky nadčas tak boli celkom happy, plus čašnici/čky mali síce minimálnu mzdu ale zarobili na tringeltoch na hlavu aj 300 dolcov za tyždeň, pretože boli milé, ochotné a usmievané..ked sa chce tak sa dá, a tipsy sa dávali dokopy nemal šancu na ne majiteľ siahať ale delili sa každy deň medzi servirky plus kuchari mali tiež narok na podiel z nich, asi 80 - 100 dolcov raz za 2 tyždne...bolo to vcelku motivačné prostredie :)
    • quixx
      v kanade? 300 dolcov na tyzden? v podniku, kde som robil, ale to su roky dozadu, tak barmani zarobili za par hodin 300-400 CAD, na tips-och za jednu sichtu ... ja som maval ako barback okolo 80 cad za vecer (co mi platil barman za pomoc zo svojich tipsov) + plat (10 CAD na hodku). kocka raz len stala pri chladnicke, kde bol nahadzany lad a tam plechovky piva (bud) a otvarala a kasirovala, za 2 hodky to vypredala a mala okolo 140 CAD tips. Ale tam sa kmitalo, ze obcas nebolo vidiet ani ruky ako ake to bolo rychle ako sa nalievalo, podavalo, kasirovalo, niekedy 3-4 veci naraz .... v usa - tam som robil v pokojnejsej restike a tam to bolo ako si napisal - makalo sa ako srobi, ale ked som nemal ako casnik za vecer 100 USD na tipsoch, bol to slaby vecer. a mas pravdu, manazeri makali, pripravovali salaty, behali tam, kde bolo treba pomoct, servirovali atd. ale bolo to aj adekvatne zaplatene. raz sa pamätam, ze na independence day som mal na tipsoch okolo 400 USD za par hodin roboty ...
  • haluzka
    Prémium
    tento kvazipsycholog Vlasaty je typickym prikladom slovenskeho podnikatela. Zarobit milion chce za maximlane 2 tyzdne, zamestnancom da minimalnu mzdu (ak sa mu nepaci, su tu dalsi), vrcholom je toto bohapuste vyplakavanie v mediach, ze mladi nechcu robit. Zabudol dodat, za aku mzdu a kolko hodin musia mesacne odmakat. spomenul som si na skolsku exkurziu v BEZ bratislava, kde nam hned v uvode mily panko vysvetloval ako sa veci maju, ze dnes je malo pracovnej sily, kazdy chce byt hned manazer. Po spoluziakovej otazke, ci si vie predstavit zivobytie v bratislave za minimalnu mzdu (taku aku tam monteri maju), len cosi nasrdene zamrmlal a zmenil temu.
  • Peggy

    Dôchodok čašníka

    V r.1969 som sa začala učiť v Tatrách za servírku a celý život som pracovala vo fachu.V r.2008 mi priznali invalidný dôchodok (mala som odpracovaných 39,5 roka) a vymerali mi 186 € dôchodku.V časoch,keď robotníci zarábali 1800-2000 Kčs,sme my mali 1200 Kčs,lebo máme tringelty.Pritom súdruhovia robili všetko preto,aby sa tringelty nám do rúk nedostali.Zaviedli systém reštauračnej pokladníčky,ktorá vypisovala účty a hosť dal peniaze na tácku.Tie potom zhrabol vrchný čašník a raz za dva týždne nám dal po 100 Kčs. Takže takto je to so sociálnym zabezpečením čašníkov.

Najčítanejšie na Spiš Korzár

Komerčné články

  1. V podzemí sa skrýva poklad nezmenený už 182 rokov
  2. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí
  3. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  4. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  6. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  7. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  8. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  1. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí
  2. Najlepšia dovolenka s deťmi pri mori: Kam letieť z Košíc?
  3. Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?
  4. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu
  5. Na Marka oharka do jarka
  6. Najlepšie okamihy svojho života zachytené s HONOR 400 Lite
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  1. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 19 027
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 9 892
  3. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 9 088
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 369
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 3 853
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 3 145
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 2 755
  8. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice 2 478
  1. Elena Antalová: Ako sa zbaviť zúfalstva zo Slovenska
  2. Rastislav Puchala: Sláva ti, Alex Ovečkin!
  3. Pavel Baláž: Parma nie je len mestom syra a šunky
  4. Ján Šeďo: Odznelo : "Apko, však tam roztrhalo 9 detí"! "No a čo, veď...."
  5. Vladimír Bojničan: Biblické zázraky ako nepreukázané tvrdenia a forma dezinformácie
  6. Jozef Černek: Môj partner nemá telo. Nemá tvár. A predsa napísal so mnou muzikál.
  7. Imunoblog: Zdravé črevo – základ silnej imunity
  8. Peter Greša: Sväté svetlo: stretnutie s chasidmi pri hrobe „zázračného rabína“
  1. Matej Galo: Záhady o pôvode slintačky a krívačky odhalené 105 755
  2. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku. 79 325
  3. Rado Surovka: Raši dostal padáka 74 495
  4. Rado Surovka: Ficove Amater Airlines dopravili na Slovensko slintačku 20 678
  5. Martin Ondráš: Piate ohnisko nákazy SLAK - skutočná pravda 17 069
  6. Miroslav Daniš: Pec nám spadla, pec nám spadla, ktože nám ju postaví 12 094
  7. Radko Mačuha: Vládna koalícia si začala dávať úplatky priamo v parlamente. 9 734
  8. Juraj Kumičák: ...radšej choďte kravy pásť... 9 582
  1. Radko Mačuha: Fico a Neveriaci Tomáš.
  2. Jiří Ščobák: Investovanie vs. hazard: Aké hry hráme? Kedy hazardujeme, namiesto toho, aby sme investovali?
  3. Věra Tepličková: Spevy sobotné alebo Vybrala sa Martina na púť priamo do Ríma
  4. Tupou Ceruzou: Transakčná daň
  5. Marcel Rebro: Slovenské drony na ukrajinskom nebi
  6. Post Bellum SK: Oslobodenie Bratislavy – boj za cenu stoviek životov
  7. Věra Tepličková: Nie je nad to, mať na verejnosti dobrých priateľov
  8. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku.
SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video